Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2012 17:58 - Годжи - Уникален тибетски плод
Автор: bilkite Категория: Забавление   
Прочетен: 2720 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 28.11.2012 20:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image image
Годжи - тибетски плод image

Причината за уникалността на тези плодове е уникален набор на природните й компоненти. Тези плодове съдържат 21 минерала (като желязо, цинк, йод), както и 18 аминокиселини (повече, отколкото в пчелен прашец), осем от които човешкото тяло не произвежда. Годжи съдържа витамини В1, В2, В6 и Е. Витамин C в него е 500 пъти повече от един портокал, и желязо - 15 пъти повече  отколкото в спанака. Учените са открили четири основни полизахариди в годжи (LBP-1, LBP-2, LBP-3, LBP-4), които не са налице във всеки хранителен продукт. Този плод - истинско чудо, дар от природата за човека, истински извор на жизненост, здраве и дълголетие.

Ориенталски лекари препоръчват годжи при анемия, болки в гърба, слабо зрение, диабет, както и като средство за постигане на здравословна бременност (по-специално, тя се използва в случай на невъзможност от жените за нормално износване на плода), за лечение на импотентност, подобряване състоянието на главния и гръбначния мозъци, лимфните възли, както и при заболявания на носните жлези като възстановителен сън и анти-стрес агент, с цел за подмладяване на цялото тяло. Годжи плодове допринасят изгарянето на мазнините, помагат да се контролира теглото и апетита. Те понижават нивата на кръвната захар и холестерола, стабилизират кръвното налягане, регулират сърдечната  и мозъчна дейности.

В проучването на д-р Х. Ву, публикувано през 2006 г. в Япония, се пише, че биологично активни вещества, намерени в годжи сок са в състояние да възстановяват повредена структура на ДНК молекулата. Може би затова китайци, живеещи в Хималаите, живеят до 130 години. Има доказателства, че Лий Кин  живял 252 години (1678-1930), ял ежедневно годжи плодове.

Във света няма подобен плод. Благодарение на уникалните молекулярни връзки на веществата съдържащи се в годжи, общата им  енергията се увеличава с до няколко пъти. Човешките клетки получават "инструкции" от полизахаридите, което води до балансирана работа на всяка отделна клетка, както и до участието на всички защитни механизми на организма  в съвместна работа.

Полизахариди - сложни въглехидрати. Те са основен източник на енергия, образувана в резултат на обмяната на веществата. Полизахаридите имат огромна биологична активност: антибиотична, антивирусна, противоракова, антидотна. Те доставят на кръвната плазма липопротеините и протеинови комплекси, подобрявайки по този начин състоянието на кръвоносните  съдове. Полизахаридите са от съществено значение в профилактиката на редица заболявания на стомашно-чревния тракт, диабет, камъни в жлъчката и камъни в бъбреците, апендицит,атеросклероза, тумор,патология, метаболитни нарушения, язва на стомаха и язва на дванадесетопръстника и др. Те стимулират моторната и евакуаторна функция на червата,подпомагат отделянето на токсини, метаболити, холестерол, тежки метали и радионуклеиди. Тъй като полизахаридите са храна за сапрофитната микрофлора на дебелото черво, те поддържат оптималния състав и жизнеспособност. Нарушение на чревната микрофлора може да предизвика различни заболявания, значително да намали имунната система и да увеличи развитието на онкологични заболявания. Годжи може да подмлади червата без колонотерапия вредна за микроорганизмите.

 Източник: http://gojiberry.ru/about/

КЪМ ПРОДУКТИТЕ: ТУК



Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kasnaprolet9999 - Аз съм баба Яга на блога и те приве...
04.11.2012 20:47
Аз съм баба Яга на блога и те приветствам за темата и ника.
Сложих постинга ти към моята блогвълна "Всичко за Билките". Виж тук:
http://blog.bg/theme.php?theme=874&success=1
цитирай
2. bilkite - Билките
05.11.2012 21:12
Много благодаря и много се радвам, че ти е харесала темата
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bilkite
Категория: Забавление
Прочетен: 76678
Постинги: 16
Коментари: 7
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930